Vermindering van de CO₂-voetafdruk van onze producten

Vermindering van de CO₂-voetafdruk van onze producten

We innoveren voortdurend om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dankzij ingrijpende veranderingen in ons productieproces – het gebruik van hoogwaardige vezels en het volgen van een rationeel patroon bij het ontwerp van ons papier – streven we ernaar de CO2-uitstoot die door onze producten wordt gegenereerd en vervolgens in het milieu terechtkomt, drastisch te verminderen. Door gerecycleerd plastic in onze verpakkingen te gebruiken, verkleinen we ook daar de ecologische voetafdruk. Sinds 2016 verbinden we ons ertoe om onze uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 25% te verminderen.

%
Geplande vermindering van onze ecologische voetafdruk op energieproductie tegen 2030

Vervaardigd in Frankrijk

Lotus-toiletpapier wordt vervaardigd in Frankrijk, waardoor we de CO2-uitstoot gerelateerd aan het transport van de producten kunnen beperken en ook actief kunnen bijdragen aan de lokale economie.

Inspanningen blijven leveren

Inspanningen blijven leveren

We werken voortdurend aan de ontwikkeling van hoogwaardige producten om de CO2-uitstoot te verminderen. Tussen 2011 en 2018 hebben we onze ecologische voetafdruk in Europa met 18% verminderd op de productie van toiletpapier en we zijn van plan om op dit elan door te gaan.

Onze verpakkingen zijn recycleerbaar en gemaakt van minimaal 50% gerecycleerd plastic om plastic afval te verminderen. Dankzij het gebruik van gerecycleerd plastic in de verpakking verkleinen we de ecologische voetafdruk.

CO₂-uitstoot verkleinen via transport

CO₂-uitstoot verkleinen via transport

Onze innovatie Lotus Zonder Koker boet niet in aan kwaliteit en helpt ons om ons steentje bij te dragen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dankzij deze innovatie hebben we de afvalproductie met 59% verminderd en dankzij onze rolcompressietechniek zijn er minder vrachtwagens nodig om ze van het magazijn naar de winkel te vervoeren. Als twintig miljoen consumenten Lotus Zonder Koker zouden gebruiken, zouden om en bij de 110 miljard kartonnen kokers worden geëlimineerd, ongeveer 9 keer de grootte van de Eiffeltoren. En 260.000 vrachtwagens; voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 5 %.

Schouder aan schouder met de openbare waterbedrijven

Schouder aan schouder met de openbare waterbedrijven

Naast de vermindering van de CO2-uitstoot is ook ons watergebruik een van onze milieudoelstellingen. Momenteel wordt al het water dat we gebruiken bij de productie gereinigd en vervolgens teruggevoerd naar ons systeem. Zo recycleren we 95% van het gebruikte water voor de papierproductie. Onze fabrieken zijn uitgerust met fysisch-chemische en biologische zuiveringsstations voor een milieuvriendelijk zuiveringsproces. Ons doel is om ons waterverbruik tegen 2025 verder te verminderen en de kwaliteit ervan te verbeteren.

Meer informatie

100% recycleerbare verpakkingen tegen 2025

Onze verpakkingen verminderen, vervangen en recycleren behoort tot onze topprioriteit. Onze CO₂-gereduceerde verpakkingen zijn recycleerbaar en gemaakt van plastic dat na consumptie is gerecycleerd.

Onze vezels worden op verantwoorde wijze gewonnen

Onze hernieuwbare vezels en de continue implementatie van duurzame innovaties laten zien dat we innovatieve en milieuvriendelijke producten willen ontwikkelen.