Ecologische, innovatieve producten die goed voor je zorgen

Ecologische, innovatieve producten die goed voor je zorgen

Voor ons is het even belangrijk om jou tevreden te stellen door de kwaliteit van onze producten te behouden op het gebied van sterkte, hygiëne, zachtheid en absorptie, als om ons ertoe te verbinden ze zo ecologisch mogelijk te maken. Onze grondstoffen worden op verantwoorde wijze gewonnen. We zoeken ook naar manieren om afval te verminderen, terwijl we vertrouwen op natuurlijke hulpbronnen om te innoveren bij de productie en vervaardiging van onze producten.

Producten
ecologisch
fsc
Vezels
FSC-gecertificeerde®
Verminder
afval
Ecologische en betrouwbare producten vervaardigen

Ecologische en betrouwbare producten vervaardigen

Al ons toiletpapier is oplosbaar: je kunt de vellen dus weggooien, doorspoelen en er zeker van zijn dat ze zullen ontbinden. Dankzij de Aqua Tube-technologie zijn onze kokers ook oplosbaar. Je kunt ze dus ook rechtstreeks in het toilet gooien en zo het afval in je badkamer verminderen.  

Verantwoord gebruik van chemicaliën

Verantwoord gebruik van chemicaliën

Wij zorgen ervoor dat de procedure voor het beheer van chemicaliën strikt wordt gevolgd tijdens de vervaardiging van de producten, en dat ze in alle veiligheid verloopt. Bovendien werken we onvermoeibaar om dit proces te verbeteren door bestaande chemicaliën te vervangen door alternatieven die milieuvriendelijker zijn.

Bijvoorbeeld, dankzij onze innovatie in het Lotus Pure Natural-assortiment zakdoeken en toiletpapier hebben we het gebruik van chemicaliën teruggedrongen door zakdoeken en toiletpapier te vervaardigen die niet alleen vriendelijker voor het milieu, maar ook voor de huid zijn; zonder kleurstoffen, zonder parfum, zonder allergenen*. Hun vezels zijn van natuurlijke en gecontroleerde oorsprong, ze zijn niet-gebleekt, wat verklaart dat het papier deze natuurlijke kleur behoudt.

*allergenen geïdentificeerd in overeenstemming met de lijst van 26 allergenen die door de EU worden vermeld.

Grondstoffen afkomstig van een duurzame voorraad

Grondstoffen afkomstig van een duurzame voorraad

We hebben drie mogelijkheden bij de selectie van vezels voor onze papierproducten. Ofwel kunnen we gecertificeerde maagdelijke houtvezels gebruiken, ofwel gerecycleerde vezels, ofwel alternatieve vezels. Bij Lotus maken we ons papier met FSC®-gecertificeerde hernieuwbare vezels (FSC-C003255). De FSC®-certificering (FSC-C003255) is bedoeld om duurzaam bosbeheer te bevorderen, met respect voor de lokale bevolking en ook om de opwarming van de aarde te bestrijden. Klik hier voor meer informatie over FSC®-certificering (FSC-C003255).

Om nog duurzamere producten te vervaardigen, investeren we ook in toekomstige alternatieve vezels, door een fabriek te ondersteunen die pulp uit tarwestro maakt.

Meer informatie

100% recycleerbare verpakkingen tegen 2025

Onze verpakkingen verminderen, vervangen en recycleren behoort tot onze topprioriteit. Onze CO₂-gereduceerde verpakkingen zijn recycleerbaar en gemaakt van plastic dat na consumptie is gerecycleerd.

Het verminderen van onze CO₂-uitstoot tijdens de productie van onze producten staat centraal in onze duurzaamheidsstrategie.

Het verminderen van onze CO₂-uitstoot tijdens de productie van onze producten staat centraal in onze duurzaamheidsstrategie.