Maakt toiletpapier goed schoon? Tips voor toilethygiëne

Maakt toiletpapier goed schoon? Tips voor toilethygiëne

Is billen afvegen met toiletpapier hygiënisch?

De meesten van ons gebruiken toiletpapier, dus dit is geen vreemde vraag. Is toiletpapier hygiënisch? Het eenvoudige antwoord is: ja. Als je toiletpapier gebruikt om je billen af te vegen, het na gebruik door het toilet spoelt en daarna grondig je handen wast, is er niets dat erop wijst dat het onhygiënisch is.

Maakt toiletpapier goed schoon?

Dit is een veelbesproken vraag over persoonlijke toilethygiëne. Sommigen zeggen ja, anderen zeggen nee. De realiteit is dat door wc-papier je billen effectief kan schoonmaken. Maar het kan langer duren en meer inspanning vergen dan schoonmaken met water. En overmatig afvegen met droog toiletpapier kan leiden tot een verhoogde kans op irritaties en pijn.

Is billen vegen met droog toiletpapier voldoende?

Het eenvoudige antwoord is: ja, droog toiletpapier is hygiënisch genoeg voor een afveegbeurt na het toilet – vooral als het alleen om urine gaat. Maar hoewel het voldoende is om overdag een basisniveau van hygiëne en comfort te handhaven, is droog papier alleen niet de meest effectieve manier om je na een toiletbezoek echt schoon te voelen. Voor optimale hygiëne en comfort nadat je naar de wc bent geweest is het misschien tijd om een andere aanpak te proberen. 

Kan ik dan beter geen wc-papier gebruiken?

Nee, dit is niet het moment om je vertrouwde toiletrol de rug toe te keren. De reden waarom we allemaal al zo lang droog toiletpapier gebruiken, is omdat het een effectieve en hygiënische manier is om het grootste deel van het afveegwerk na het toiletbezoek te doen.

Maar je hoeft geen genoegen te nemen met droog toiletpapier alleen. Om jou (en je billen) een nog frisser en fijner gevoel te geven nadat je na de wc bent geweest, kun je Lotus vochtig toiletpapier  gebruiken.

Effectieve toilethygiëne met droog én vochtig toiletpapier

Dus, is billen vegen met droog toiletpapier hygiënisch? Ja. Geeft het gebruik van vochtig toiletpapier je een schoner gevoel? Ja... maar stop ook niet met het gebruik van droog wc-papier. De beste oplossing is om ze te combineren in twee stappen.

Je billen afvegen begint gewoon met een paar velletjes droog toiletpapier. Ga vervolgens over op het gebruik van vochtig toiletpapier. Vocht helpt om grondig schoon te maken, dus deze manier geeft de beste resultaten.

Na het afvegen met droog toiletpapier eindig je met Lotus vochtig toiletpapier. Dat geeft je niet alleen een schoon en fris gevoel, maar helpt ook irritatie en ongemak te voorkomen. Het is pH-neutraal en dermatologisch getest om mild te zijn voor jouw huid.

Dus, maakt toiletpapier goed schoon of kun je beter geen wc-papier gebruiken? Voor optimale toilethygiëne gebruik je zowel droog als vochtig toiletpapier. Nu je dat weet, kun je er echt voor zorgen dat je billen hygiënisch schoon zijn en tegelijkertijd comfortabel blijven voelen.

 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of