10 Wc-regels voor optimale hygiëne

10 Wc-regels voor optimale hygiëne

Goede hygiëne is erg belangrijk bij het toiletgebruik, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen in je huishouden precies weet hoe je hygiënisch gebruik maakt van het toilet? Regels die je uit kunt printen en ophangen maken dit gemakkelijk voor jong en oud. Download ons handige tekstbord met wc-regels en hang dit op een opvallend plekje in het toilet. Maar eerst bespreken we graag alle toiletregels tot in de details: van handen wassen tot de wc-bril omlaag doen.

  1. Om met de deur in huist te vallen; maak afspraken met je huisgenoten over wel of niet deur dicht.Velen waarderen een dichte deur: meer privacy en het respecteren van de anderen in je huishouden door wc-zaken daar te laten waar ze thuishoren.
  2. Veeg van voor naar achter. Dit is een van de belangrijkste toiletregels voor je persoonlijke gezondheid en hygiëne. Door je billen van voor naar achter af te vegen kun je namelijk blaasontsteking helpen voorkomen. 

Gebruik toiletpapier dat zacht en sterk is, zoals Lotus Just 1. Dit 5-laagse wc-papier is extra sterk en extra zacht op je huid. Zelfs 1 velletje kan al voldoende zijn!

  1. Eindig met vochtig toiletpapier. Je tekstbord met wc-regels herinnert iedereen aan de beste billenveegroutine: gebruik eerst droog toiletpapier en vervolgens doorspoelbaar Lotus vochtig toiletpapier voor een extra schoon en fris gevoel.
  2. Vermijd plasspatten. Als je zittend plast, zorg je ervoor dat je de juiste houding hebt zodat je plas netjes in de pot terechtkomt. Als je staand plast, kun je spetters voorkomen door goed te richten. Doe de bril omhoog en ga zo dicht mogelijke bij de wc-pot staan.
  3. Veeg eventueel de bril af. Zelfs als je erg voorzichtig bent, kan je spatten maken. Dat geeft helemaal niets, zolang je ze maar meteen wegveegt. Dit is ook een van die wc-regels waarmee je laat zien dat je respect hebt voor de anderen in je huishouden.
  4. Vergeet niet door te spoelen. Dit klinkt misschien erg logisch, maar als je haast hebt wil het nog wel eens voorkomen dat je vergeet de wc door te spoelen. Deze toiletregel helpt je eraan te herinneren.
  5. Gebruik de wc-borstel indien nodig. Een algemene wc-regel is om het toilet zo achter te laten als je het tegenkwam. Dit kan betekenen dat je de pot snel even moet schoonmaken met de wc-borstel. Doe een beetje wc-reiniger in de pot, schrob alle viezigheid weg, spoel de wc door en zet de borstel terug.
  6. Doe de wc-bril omlaag. Iedereen vindt het fijn om de wc gebruiksklaar te vinden. De wc-bril omlaag doen is een van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is.
  7. Was je handen. Je handen wassen na elk toiletbezoek is essentieel voor goede persoonlijke hygiëne. Zeep, warm water en een grondige handen-was-routine zorgen ervoor dat ziektekiemen geen kans krijgen.
  8. Vervang de wc-rol indien nodig. Weinig is zo vervelend als er te laat achter komen dat de wc-rol leeg is! Door een nieuwe rol toiletpapier klaar te zetten als je de vorige op maakt, heeft voortaan niemand in huis hier meer last van.

Hang ons handige tekstbord met wc-regels op een goed zichtbaar plaatsje in je toilet en je kunt erop vertrouwen dat je hele huishouden op de hoogte is van deze 10 wc-geboden.

 


Vond je dit artikel nuttig?Bedankt voor je feedback!
of
10 Wc-regels voor optimale hygiëne

Gidsen en hulpmiddelen downloaden en openen

10 Wc-regels voor optimale hygiëne