De geschiedenis van het merk Lotus

Ontdek de geschiedenis van Lotus, van het begin tot nu.

Lotus producten zijn basisproducten voor persoonlijke hygiëne voor dagelijks gebruik, maar ze zijn veel meer dan dat: ze zijn ook het symbool van zorg. Met een zacht, huidvriendelijk gevoel, betrouwbare sterkte en geruststellende dikte helpen wij u bij de verzorging van uw huis met hoogwaardig Lotus toiletpapier en wattenstaafjes.

Hier vindt u alles wat u moet weten over Lotus toiletpapier en wattenstaafjes: van het begin van het merk in de jaren 60 in de Elzas tot de laatste Lotus innovaties voor uw persoonlijke hygiëne, zoals de Moltonel lijn in 1981, de Aquatube technologie in 2011 of het Lotus Sans Tube toiletpapier in 2018, inclusief het productieproces van Lotus producten.

 

Het merk Lotus lanceert de nieuwe beweging van het wegwerpbare!

De geschiedenis van het merk Lotus begint in de jaren zestig. In die tijd kocht de Franse Ferdinand Béghin (medeoprichter van het merk Béghin-Say) een kleine kartonfabriek in Kunheim in de Elzas, Frankrijk.

Tijdens een reis naar Florida ontdekte Ferdinand Béghin de snelle groei van wegwerpproducten en besloot hij zijn fabriek om te vormen tot een fabriek voor de fabricage van papieren zakdoekjes.

Het doel: de gewoonten van de Fransen veranderen en de Amerikanen inhalen!

De geschiedenis van Lotus toiletpapier

1996
Lotus 1966

Lancering van Lotus

In 1966 betrad het bedrijf de wegwerpmarkt met gewatteerd toiletpapier. De heer Béghin was goed geïnspireerd: het comfort van watten in combinatie met wegwerpbaarheid veranderde de gewoonten van de Fransen, die in het algemeen werden beïnvloed door vele veranderingen in de maatschappij.

1981
Moltonel 1981

Het eerste "Moltonel" 3-laags toiletpapier

Als antwoord op de vraag van de consument innoveert het merk Lotus en vult het zijn gamma aan met "Moltonel", het eerste drielaags toiletpapier, dikker en zachter.

2008
lotus just1 6

Het eerste 5-laags toiletpapier "Just.1"

Lotus vindt het toiletpapier opnieuw uit met "Lotus Just.1": een nieuwe generatie papier. Het is zo dik dat één vel al voldoende kan zijn: een enorme stap vooruit!

2011
Aquatube 2011

De lancering van de Aqua Tube technologie

Een revolutie in het toiletpapierlandschap: de Aqua Tube technologie maakt het mogelijk om de koker en het papier in één keer weg te spoelen!

2016
Moist 2016

Lotus vochtig toiletpapier

Lotus introduceert vochtig toiletpapier dat de ideale aanvulling is op droog toiletpapier om u fris en schoon te houden!

2018

Lotus Moltonel zonder koker

Een nieuwe revolutie in het landschap van het toiletpapier! Lotus innoveert met "Lotus Moltonel Sans Tube" die 2 grote troeven biedt: de rol bevat geen koker en is dubbel zo lang!